O nama

Prvi poduzetnički inkubator u Virovitičko-podravskoj županiji izgrađen je 2013. godine kroz projekt ,,E-inkubator sa i bez zidova u Virovitičko- podravskoj županiji“ financiran od strane Europske unije i Virovitičko-podravske županije. Od 19. prosinca 2019. godine Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. kroz Mrežu inkubatora upravlja sa ukupno četiri poduzetnička inkubatora (Virovitica, Orahovica, Pitomača/Kladare i Slatina).

Doprinos budućnosti

Cilj Poduzetničkog inkubatora Virovitičko – podravske županije je doprinijeti regionalnoj konkurentnosti, poduzetničkom okruženju i održivom razvoju Virovitičko-podravske županije poticanjem razvoja tehnoloških ,,start-up“ poduzeća i otvaranje novih radnih mjesta.

Poduzetnički inkubator, s obzirom na specifičnost usluga koje pruža, djelatnosti kojom se bavi, ali i umreženosti sa lokalnim veleučilištem predstavlja svojevrsnu vezu između javnog i privatnog sektora.

Naši resursi - vaši resursi.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije za poduzetnike početnike nudi 65 potpuno opremljenih prostora, od čega 17 proizvodnih veličine od 108,95 do 112,90 m2 i 48 uredskih veličine oko od 17,76 do 55,78 m2. Osim poslovnih prostora u Mreži inkubatora se također nalaze i konferencijske dvorane, coworking prostor, kreativni studio, multimedijalni studio te zajednički prostor za šivanje i krojenje, a koji su na raspolaganju stanarima inkubatora te ostalim vanjskim korisnicima.

Inkubator poduzetnicima omogućava:

NAŠA MISIJA

Timskim radom zaposlenika, a u suradnji sa gospodarstvenicima i poljoprivrednicima te stručnim službama Virovitičko-podravske županije, graditi motivirajuću poduzetničku klimu u cilju jačanja konkurentnosti gospodarstvenika i poljoprivrednika Virovitičko – podravske županije kroz pristupačnu poduzetničku infrastrukturu, informiranjem, savjetovanjem, edukacijama te izrađivanjem i implementiranjem gospodarskih razvojnih projekata.

NAŠA VIZIJA

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. je stručna, pouzdana i prepoznatljiva potporna institucija na području Virovitičko-podravske županije, čija se kvaliteta mjeri preživljavanjem stanara Mreže poduzetničkih inkubatora i povećanjem konkurentnosti gospodarstvenika i poljoprivrednika na području županije.

Ciljevi Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o.

Dugoročni cilj poslovanja

Dugoročni cilj Poduzetničkog inkubatora Virovitičko – podravske županije je stvaranje mreže suvremeno opremljenih inkubatora na području Virovitičko- podravske županije koji će doprinijeti razvoju inovativnih ideja i pokretanju većeg broja start-up poduzeća što će imati utjecaj na poboljšanje regionalne konkurentnosti, smanjenje nezaposlenosti i ostvarenje pozitivnog gospodarskog rasta.