Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom je prije svega obveza svakog poduzetnika

Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom je prije svega obveza svakog poduzetnika

Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom je prije svega  obveza svakog poduzetnika

23.10.2019. godine u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije d.o.o. u organizaciji VIDRA-e Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva” održana je radionica pod naslovom „Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom“.
Projekt “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva” je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost mu je 434.557 kuna, a bespovratna sredstva iznose 85%, odnosno 369.251 kuna.
Cilj radionice je bio skretanje pozornosti poduzetnicima na važnost da znaju prepoznati i pratiti stanje projekta koji je u provedbi odnosno stanje projekta za koji je poduzetnik zaključio ugovor o sufinanciranju sa nekim od ugovornih tijela ovisno o vrsti Ugovora.
Tijekom prezentacije stalno su se vukle paralele odnosno razlike između projekata koji se financiraju kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija i kroz Operativni program za ruralni razvoj.
Na radionici su poduzetnici mogli naučiti razliku između termina vrijeme provedbe projekta, vrijeme prihvatljivosti izdataka, što znači da će prihvatljiv trošak na kraju biti i odobren, zašto na početku definiramo postotak potpore, koje su obveze u izvještavanju i podnošenju zahtjeva za isplatu, koja je potrebna dokumentacija da bi izdatak bio i odobren te koje su obveze ako nešto u projektu pođe po zlu odnosno donese se Odluka o povratu sredstava. Na kraju predavanja poduzetnici su upoznati sa važnošću kvalitetnog vođenja računovodstveno financijskih promjena vezanih za projekt u provedbi.
Radionicu je održala Neda Martić – direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije uz asistenciju djelatnice Antonele Horvat – višeg stručnog suradnika i Saše Androvića – stručnog suradnika u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije.

Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije 2021