Djelatnici Poduzetničkog inkubatora VPŽ održali predavanje na konferenciji u Sisku

Autor:

Josip

Na poziv SIMORA-e d.o.o. djelatnici Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. održali su predavanja    na temu Program  ruralnog razvoja 2014-2020. godine  i Nove Zajedničke poljoprivredne politike ( razdoblje  2021. – 2027. )

Na konferenciji koja je ima za cilj poljoprivrednim  gospodarstvima i ostalim korisnicima Mjera Ruralnog razvoja predstaviti poteškoće i dati prijedloge za uklanjanje istih kao bi se budući natječaji poboljšali u smislu procedura prijave i odobravanja prijava. Također prisutni su mogli čuti kako se pripremiti za nove natječaje kako bi prolaznost na njima bila veća.

Direktorica Poduzetničkog inkubatora Neda Martić  nakon što je iznijela podatke za Mjere 4; 6: 7 i 8  o broju prijavljenih projekata i broju odobrenih projekata zaključila  je da od ukupno 20.533  prijavljena  projekata, u ovoj financijskoj  perspektivi na spomenute Mjere,  odobreno/ugovoreno je 10.788 projekata. Isto tako govorila je o Novoj ZPP te njenih devet ciljeva koje su postavile  države članice kao i o ključnim  aspektima koji uključuju ove ciljeve. Ključni aspekti   se odnose na bolju usmjerenost za pravednije uvjete, veće ambicije u pogledu okoliša i klimatskih promjena, poljoprivrednici u središtu europskog društva i    ključni aspekt novog načina rada. Najznačajnije je da se i dalje želi osigurati kvalitetna i dostatna hrana za Europsko tržište i to sa što većim uključivanjem mladih i educiranih poljoprivrednika uz istovremeno očuvanje okoliša.

Na kraju ovog dijela prezentacije vidio se je i proračun gdje je  od ukupnog proračuna EU  od 24,00 mlrd  eura,   za Ruralni razvoj je planirano 2 mlrd eura a za izravna plaćanja 2,4 mlrd eura.

Antonela Horvat – viša savjetnica za gospodarstvo posebno se posvetila Mjeri 4 i njenim operacijama  te predložila poboljšanja za njeno unapređenje.

Branimir Sladojević – viši savjetnik za gospodarstvo i poljoprivredu imao je zadatak iznijeti nedostatke  za najbrojnije prijave odnosno Mjeru 6.

Veljko Rastović – stručni suradnik, dao je prijedloge za poboljšanja za Mjeru 7 i Mjeru 8.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati