Radionice „Odvoji i pametno odloži“  u dječjem vrtiću Lipa u Čađavici

Autor:

inkubatori vpz

U petak 14.07.2023.godine i u ponedjeljak 17.07.2023.godine održane su informativno-edukativne radionice u dječjem vrtiću „Lipa“ u Čađavici a u  sklopu Javnog poziva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada pod nazivom „Odvojeno sakupljanje komunalnog otpada“.

Uz prisustvo pročelnika jedinstvenog upravnog odjela Danijela Jozića, ravnateljice Ane Krmpotić i ostalog stručnog osoblja polaznicima dječjeg vrtića Lipa iz Čađavice  djelatnici Poduzetničkog inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. održali su dvije vrlo korisne i edukativne radionice na temu pravilnog odvajanja i pametnog odlaganja komunalnog otpada.

Osim što su djeca mogla nadopuniti svoja znanja o odabiru boje otpadnika i materijala koji se u njega može odložiti dobili su i njima vrlo zanimljive podatke koje čuvaju naš planet kako bi on ostao pogodno i poželjno mjesto za život ne samo ljudi nego i njihovih kućnih ljubimaca.

Poruka radionica je da otpad nije smeće nego je izvor sekundarnih sirovina te njegovim odvojenim prikupljanjem štedimo prirodne resurse i energiju. Također, štedimo dragocjeni odlagališni prostor i smanjujemo onečišćenje vode, zraka i tla. A između ostalog, se moglo čuti:

– Recikliranjem 1 tone otpadnog papira štedimo 1 tonu drva i oko 60.000 litara vode

– Energija ušteđena recikliranjem jedne staklene boce dovoljna je da žarulja od 100 W gori 4 sata

– Recikliranjem 1 tone aluminijskih limenki uštedi se 5 tona boksita i utroši se 20 puta manje energije

Radionice su održali Neda Martić direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Neda Martić te stručni suradnici  Veljko Rastović i Lara Golubić.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati