„COVID-19 zajam za obrtna sredstva“

Autor:

Josip

Nastavno na negativne učinke pandemije COVID-19 na gospodarstvo, Virovitičko-podravska županija, VIDRA i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. organizirali su  tim koji je na raspolaganju pomoći poduzetnicima izraditi  projektnu  dokumentaciju i Prijavu za COVID-19 zajam za obrtna sredstva u svrhu održavanja likvidnosti poduzetnika.

Iznosi zajmova su do 750 tisuća kuna za obrtna sredstva, s kamatnom stopom od 0,25 posto, početkom od 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate od pet godina uz skraćenu proceduru obrade zahtjeva i bez plaćanja bilo kakve dodatne naknade.

Mjerom, za čiju će implementaciju biti zadužen Hamag-Bicro, osigurava se dodatna likvidnost mikro, malim i srednjim subjektima maloga gospodarstva na čije je poslovanje koronavirus imao negativan utjecaj. Primjenjivat će se do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca ove godine.

Korisnik mora dokazati negativan utjecaj epidemije na poslovanje u vidu pada prihoda od minimalno 20 posto u prvom kvartalu ili predviđenog pada prihoda u idućim kvartalima.

Neprihvatljivi krajnji korisnici su oni korisnici čija je osnovna djelatnost ili djelatnost ulaganja povezana sa sektorom ribarstva, primarne poljoprivrede, duhan i destilirana alkoholna pića i proizvodnja oružja.

Poduzetnici sa područja Virovitičko-podravske županije se mogu javiti na e-mail: info@inkubatorivpz.hr ili na telefone: 033/800-207, 033/638-268, gdje će dobiti sve informacije o mogućnosti podnošenja zahtjeva za „COVID-19 zajam za obrtna sredstva“.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati