Jučer, 09.09.2021. je u Poduzetničkom inkubatoru Orahovica održana prva od četiri besplatne radionice za poduzetništvo. Na prvoj radionici teme su bile “Zašto se baviti poduzetništvom?” i “Poslovno platno”, a polaznici su u drugom dijelu radionice kroz grupni rad izradili Platno poslovnog modela.

S obzirom da se radionice provode kroz četiri tjedna na četiri različite lokacije, polaznicima je omogućen hibridni način rada, odnosno online radionice, ali i sudjelovanje na lokaciji. Zbog velikog broja prijava proširen je maksimalan broj polaznika s prvotnih 20 na 33. Unatoč hibridnom načinu rada svi polaznici su imali mogućnost sudjelovanja u praktičnom dijelu radionice, ali isto tako i sudjelovanja u raspravama tijekom radionice.

Ovaj ciklus besplatnih radionica za poduzetništvo provodi Zagrebačka banka d.d. u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije. Radionice su osmišljene s ciljem da budući i sadašnji poduzetnici usvoje nova znanja i vještine u pokretanju i vođenju vlastitog poduzeća.

Sljedeće tri radionice će pokrivati teme financija poduzetnika i poslovnog plana, financijske izvještaje i pojmove, pravne oblike poslovanja te područje EU fondova i marketinga.

Sljedeća radionica održat će se u Poduzetničkom inkubatoru Slatina, dana 16.09.2021. s početkom u 14 sati i online putem platforme Zoom.