Održana radionica na temu Završnog računa i porezne novine u 2020. godini

Autor:

Josip

U organizaciji Virovitičko-podravske županije i Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o., a u suradnji sa Strukovnom grupom za računovođe pri HGK ŽK Virovitica održana je radionica na temu Završnog računa i porezne novine za 2020. godinu.

U subotu 07.12.2019. godine u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije tijekom osmosatnog predavanja predavač mrs.sc Kereta i 30-ak računovođa sa Virovitičko-podravske županije radili su prvo na predradnjama koje treba napraviti kako bi kasnije sama izrada Završnog računa bila što točnija i jednostavnija. Nakon napravljenih priprema i pravilno pripremljene amortizacije prešlo se na samo popunjavanje stavaka završnog računa kako bi se utvrdila dobit poduzeća prije oporezivanja. Iza toga rađeni su izračuni koji utječu na povećanje odnosno smanjenje dobiti, te nakon toga pravila primjena porezne stope.

Ovim putem zahvaljujemo se sekciji računovođa i njenoj predsjednici Vlatki Strusa koja je najvećim dijelom animirala računovođe kako bi svi na jednom mjestu dobili korisne informacije i kako bi se smanjio stres oko izrade završnog računa. Na radionici su iskusni računovođe dijelili svoja iskustva sa manje iskusnim računovođama te na taj način i njih ohrabrili  u samostalnoj izradi završnog računa

Na kraju predavanja mr.sc Josip Kereta iznio je i nova do sada poznata porezna stajališta koja će biti primjenjiva od 2020. godine.

Ispred Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. na radionici su sudjelovali Ivana Babić – stručna suradnica za financije i Neda Martić – direktorica koja je tijekom predavanja iznosila stajališta kakvi moraju biti završni računi da bi poduzetnici mogli aplicirati na EU i nacionalne natječaje ili na ESIF zajmove. Također je naglasila da se u VPŽ otvaraju još tri nova poduzetnička inkubatora i to u Pitomači, Slatini i Orahovici čiji  će stanari  vjerovatno jednog dana postati korisnici usluga knjigovodstvenih servisa koji su danas bili na radionici.

Radionica je održana  u okviru projekta: „Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija“ referentne oznake: KK.03.1.2.12.033

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati