Podsjetnik potpore za smanjenje troškova plina za mikro, male, srednje poduzetnike i poljoprivrednike: Otvorene su prijave za novi ciklus potpora za razdoblje od travnja 2023. do ožujka 2024.

Autor:

inkubatori vpz

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je mogućnost novih prijava za Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male, srednje poduzetnike i poljoprivrednike za razdoblje od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2024. godine.

Krajem ožujka završio je program dodjele subvencija prema Odluci Vlade od 9. ožujka 2022. Tako se nakon 31. ožujka više neće obračunavati subvencija za potrošnju plina koja je poduzetnicima i poljoprivrednicima dodijeljena Odlukom o dodjeli potpore, a prestaju vrijediti i svi vaučeri koji su po toj Odluci dostavljeni opskrbljivačima.

S obzirom na to da je Vlada RH 16. ožujka 2023. donijela novu Odluku o subvencioniranju dijela krajnje cijene opskrbe plinom za krajnje kupce kategorije kućanstvo te krajnje kupce koji nisu kućanstvo s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh kojom se nastavlja postupak subvencioniranja krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male, srednje poduzetnike i poljoprivrednike, za nastavak primanja subvencije potrebno je napraviti novu prijavu.

Krajnja cijena opskrbe plinom za krajnje kupce koji nisu kućanstvo iz točke I. ove Odluke subvencionira se u iznosu od 0,0199 EUR/kWh bez poreza na dodanu vrijednost.

Prijave za potporu mikro, malim, srednjim poduzetnicima i poljoprivrednicima možete izvršiti OVDJE.

Korisničke upute možete pregledati OVDJE.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite.

mail: info@inkubatorivpz.hr

mob: 099/265-6752

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati