Poduzetnički inkubator VPŽ d.o.o. na drugoj sjednici SG turizma ŽK Virovitica

Autor:

Josip

14.10.2020. godine u Restoranu Dravska iža u Križnici, održana je druga sjednica Strukovne grupe turizma ŽK Virovitica pod predsjedanjem Alena Fabčića, predsjednika Strukovne grupe.

Na sjednici su osim članova Strukovne grupe te predsjednika ŽK Virovitica Zlatka Pleše, samostalnog savjetnika Kristine Pleše i više stručne referentice Snježane Mlinarić, sjednici prisustvovali i predstavnici Turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice, koordinator projekta Centra za posjetitelje Dvorca Janković u Suhopolju i predstavnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije te poduzetnici iz turističkog sektora.

Na sjednici je istaknuto da pandemija koronavirusa ima znatni utjecaj na poslovanje članica u vidu pada prometa za cca 50 posto u odnosu na prethodne rezultate gdje , masovno se otkazuju ugovoreni aranžmani. Ova djelatnost je jedna od najviše pogođenih djelatnosti uzrokovanih  pandemijom COVID-19. Cilj je preživjeti ovo krizno vrijeme. Najveće nezadovoljstvo je iskazano u nedorečenim mjerama Kriznog stožera pogotovo kada se treba primijeniti riječ „preporuča se“. Poduzetnici ne znaju koje ih sankcije očekuju i da li ih očekuju ako dođe do probijanja preporučenog i ako oni za to nisu krivi.

Samostalni savjetnik HGK – ŽK Virovitica Kristina Pleša predstavila je nove usluge Hrvatske gospodarske komore dostupne na portalu Digitalna komora, on line Katalog hrvatskih proizvoda HGK te znakove kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno Hrvatsko za koje je produljen natječaj do 31. prosinca 2020. godine. (HGK ŽK Virovitica)

Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. Virovitica, održala je prezentaciju na temu: Prilike za turističke projekte, kojom je prezentirala ponude kredita odnosno zajmova za članice.  Isto tako se osvrnula i na novo programsko razdoblje a posebno na Mehanizam za oporavak i otpornost i upozorila  poduzetnike da trebaju dobro slušati i pripremati projekte kako bi bili spremni u što kraćem vremenu povući bespovratna sredstva. Isto je naglasila da kada se razmišlja o novim investicijskim ciklusima da se uvijek mora podvlačiti nota sa zelenim i digitalnim u projektu jer su to kriteriji koji će određivati  što će se financirati u novom programskom razdoblju.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati