Poduzetnički inkubator VPŽ d.o.o. postao član osnovane udruge Mreža Bond koja okuplja poduzetničke potporne institucije iz cijele Hrvatske

Autor:

Josip

Pristupnicu Udruzi potpisala je direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. Neda Martić koja je istovremeno prisustvovala i na početnoj konferenciji projekta BOND faza II.

Aktivnosti projekta usmjerene su na jačanje kapaciteta i standardizaciju usluga koje poduzetničke potporne institucije pružaju poduzetnicima u svim fazama rasta i razvoja.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je trodnevnu konferenciju povodom otvorenja druge faze projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija – BOND 2, okupivši predstavnike poduzetničkih potpornih institucija (PPI), članove Mreže BOND. U okviru konferencije održana je Osnivačka skupština udruge Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND i jednoglasno je usvojen Statut Udruge koja okuplja poduzetničke potporne institucije iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Konferenciji je nazočila Spomenka Đurić, državna tajnica iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a uvodnim obraćanjem konferenciju su otvorili Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a i Marko Markić, ravnatelj Uprave za programe i projekte Europske unije, europske i međunarodne poslove Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a istaknuo je: „Projekt BOND započeo je kao i sve zamisli, od jedne ideje i vizije, a ta je bila okupiti sve poduzetničke potporne institucije u jedinstvenu mrežu. Osim uspostavljenih standardiziranih usluga tijekom prve faze projekta, najveći postignuti uspjeh ste upravo vi – vaša razmjena iskustava i međusobna suradnja najveća su vrijednost projekta BOND. Naš zajednički cilj je približiti se što više poduzetnicima, olakšati im njihove potrebe u svim fazama poslovanja i učiniti im naše usluge što dostupnijima. Stoga je HAMAG-BICRO otvorio ispostave u Čakovcu i Antunovcu, a nedavno i u Dubrovniku. Uskoro slijedi otvorenje ispostava u Zadru i Istri, a plan nam je otvoriti ispostave Agencije u svakoj županiji. Zajedničkim naporima postići ćemo najbolje rezultate i stoga se veselimo zajedničkom radu na jačanju poduzetničkih kapaciteta, a time ujedno i gospodarstva u svim regijama naše zemlje.“

Za predsjednicu udruge Mreža BOND odabrana je Tamara Didak iz Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) koja je povodom osnivanja Udruge izjavila: „Mreža BOND je svojim dosadašnjim radom već postigla dragocjenu razmjenu iskustva i znanja poduzetničkih potpornih institucije iz različitih dijelova Hrvatske, a njezinim institucionaliziranjem u oblik udruge moći ćemo još brže i učinkovitije odgovoriti na izazove poslovanja u segmentima na koja nam ukazuju poduzetnici.“

Tijekom konferencije Magdalena Dovečer, voditeljica Službe za koordinaciju HAMAG-BICRO-a, predstavila je projekt BOND 2 te su održane radionice na temu razvoja novih usluga za poduzetnike, standardizacije usluge savjetovanja poduzetnika u rastu i razvoju te na temu jačanja kompetencija zaposlenika PPI-jeva, članova Mreže BOND.

Nakon uspješno završene prve faze pilot-projekta BOND, provedene u razdoblju od 2017. do kraja 2019. godine i uspostavljene Mreže BOND, HAMAG-BICRO nastavlja provedbu projekta BOND 2, čiji je cilj unaprjeđenje Mreže BOND kroz razvoj standarda za pružanje usluga poduzetničkih potpornih institucija te kroz razvoj sustava mentorstva sa svrhom podrške poduzetnicima sukladno njihovoj fazi razvoja, tržišnoj poziciji i sektoru djelatnosti, s naglaskom na jednaku razinu kvalitete i na dostupnost diljem Hrvatske. Pored unaprjeđenja postojećih i razvijanja novih standardiziranih savjetodavnih i stručnih usluga za male i srednje poduzetnike, u planu je otvaranje novih ispostava HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati