Radionica Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama

Autor:

Josip

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja u ponedjeljak, 2. studenoga organizira informativnu online radionicu o drugom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih povećanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama, koji je Ministarstvo objavilo 15. listopada.

Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, Specifičnog cilja 4b1 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u proizvodnim industrijama“, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. Svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju , odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 milijuna kuna, a namijenjen je mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima koja su registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuje sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s nacionalnom klasifikacijom djelatnosti, osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 tisuća kuna, a najviši iznos 20 milijuna kuna.

Prijave na Poziv primaju se od 16. studenog 2020. do 25. siječnja 2021. godine. Detaljnije informacije o Pozivu te cjelokupnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećim stranicama:

Zbog epidemioloških uvjeta radionica će se održati online. Sudjelovanje na radionici je moguće isključivo uz prethodnu prijavu.

Na radionicu se možete prijaviti popunjavanjem obrasca iz nastavka najkasnije do četvrtka, 29. listopada, u 12 sati.

Prijava za radionicu Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama: https://www.hgk.hr/radionica-povecanje-energetske-ucinkovitosti-i-koristenja-obnovljivih-izvora-energije-u-proizvodnim-industrijama-najava-2

Za sve nejasnoće oko poziva i prijave na natječaj pozivamo poduzetnike da se obrate u Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije putem mail adrese: info@inkubatorivpz.hr i putem telefona: 638-268; 800-207;  099 2656752

 

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati