U PODUZETNIČKOM INKUBATORU VIROVITICA ODRŽAN SEMINAR “ZAKON O RADU U PRAKSI”

Autor:

Josip

S ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o odredbama koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek i  Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije organizirali su 09. prosinca 2021. godine za poduzetnike  seminar na temu „Zakon o radu u praksi”.

Prisutnima se prvo obratila Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. koja je naglasila da je seminar planiran na zahtjev poduzetnika sa naše županije .  

Na seminaru je dan naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi.

Utjecaj COVID-19 na radno zakonodavstvo – kako poslodavac postupiti u izvanrednim okolnostima

Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici su dobili najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa – obuhvaćeni su svi načini prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te su polaznici dobili potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza dana je i aktualna sudska praksa.

Plaća i ostalo – izračun plaće, plaća u poreznom smislu, upotreba privatnog automobila u službene svrhe, materijalna prava radnika, kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom, obveze poslodavaca iz Zakona o zaštiti na radu

Godišnji odmor i evidencija radnog vremena – izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd. 

Predavanje je održao dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek.

S obzirom na najavljene izmjene Zakona o radu, kao i velikog interesa, i dalje će se organizirati seminari na ovu temu.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati