Objavljen Pravilnik o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz SP ZPP

Autor:

inkubatori vpz

U Narodnim novinama broj 132/2023 objavljen je Pravilnik o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., koji se odnosi na četiri intervencije i to ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i preradu te obnovljive izvore energije kako slijedi:

73.03. Korištenje obnovljivih izvora energije (bivši natječaj 4.1.3. i 4.1.2.)

73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju (bivši natječaj 4.1.1.)

73.11. Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda (bivši natječaj 4.2.1.)

73.12. Potpora malim poljoprivrednicima (bivši natječaj 6.3.1.).

Ciljevi provedbe ovih intervencija su povećanje neovisnosti poljoprivrednih gospodarstava o energentima, poboljšanje ukupne učinkovitosti i održivosti poljoprivrednih gospodarstava, bolja skrb o okolišu te pomoć poljoprivrednicima u proizvodnoj proizvodnji što otpornijoj na klimatske promjene. U potpori za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganja će biti moguća u svim poljoprivrednim sektorima, a prioritet su ulaganja u sektor voća i povrća te sektor stočarstva.

Na temelju ovoga Pravilnika u 2023. godini biti će objavljena 3 natječaja u ukupnoj vrijednosti od 85 milijuna eura. Vrijednost ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju će iznositi 60 milijuna eura (intervencija 73.10), potpora malim poljoprivrednicima će iznositi 15 milijuna eura (intervencija 73.12) te za ulaganja u korištenje obnovljivih izvora energije će biti uloženo 10 milijuna eura potpore (intervencija 73.03).

Ovo će biti prvi natječaji za ulaganja iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. Novost u planiranju i provedbi je i sukcesivna objava natječaja, odnosno natječaji će u budućnosti biti objavljivani u skladu s potrebama poljoprivrednika, u kraćim vremenskim razmacima između natječaja.

Indikativni plan objave natječaja u 2023. godini dostupan je na poveznici.

Za sve dodatne informacije Vam stojimo na usluzi. Možete nam se obratiti na kontakt broj: +385 99 265 6752 ili na e-mail: info@inkubatorivpz.hr.  

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati