Povezana poljoprivredna gospodarstva utječu na otklanjanje barijera koja sprečavaju prodaju domaćih proizvoda na mađarskim tržnicama

Autor:

Josip

Radionica koja je održana 23.10.2019. godine u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije d.o.o. imala je za cilj da već pored znanih prepreka kao što su fitološki pregledi, porezi, jezične barijere, zakup prodajnog mjesta odnosno štanda, prodaja robe na zajedničkim sajmovima i slično i sami predlože što je to što sputava poljoprivredno gospodarstvo iz Hrvatske da može prodavati proizvod proizveden na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu na tržnicama u Mađarskoj i obrnuto. Misli se na robu kao što je svježe voće i povrće, prerađevine od voća i povrća kao što su razna ulja i pripravci , biljne kreme, tjestenina i sl.
Na radionici su predstavljena i dosadašnja istraživanja koja se provode u sklopu EU projekta direktno financiranog iz Brisela a koji ima za cilj predložiti i jednoj i drugoj Vladi do početka 11 mjeseca koje prepreke treba otkloniti kako bi se prodaja na zelenim tržnicama mogla nesmetano odvijati.
Na radionici osim dvadesetak poljoprivrednih gospodarstva sudjelovali su i HGK – Županijska komora Virovitica njezin predsjednik Zlatko Pleša i direktorica Kristina Pleša, Lag Marinianis-voditeljica Renata Butka, Lag VIP-voditeljica Sanja Stubičar, Draft d.o.o. – direktor Davor Deskar, predstavnici gradskih tržnica iz Virovitice, Slatine i tržnice Pitomača. Radionicu je moderirala Neda Martić – direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije uz pomoć djelatnika Branimira Sladojevića – višeg stručnog suradnika i Josipa Hetriha – zamjenika direktora, te Robert Gyorvari ispred udruge PANNON grupacija za europsku teritorijalnu suradnju koji je iznio koji su problemi sa Mađarske strane u realizaciji poljoprivrednih proizvoda na hrvatskim tržnicama.
Radionica je dio aktivnosti projekta: KK.03.1.2.12

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati