Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom je prije svega obveza svakog poduzetnika

Autor:

Josip

23.10.2019. godine u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije d.o.o. u organizaciji VIDRA-e Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva” održana je radionica pod naslovom „Samostalno upravljanje poduzetničkim projektom“.
Projekt “RUPO-Jačanje ruralnog poduzetništva” je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost mu je 434.557 kuna, a bespovratna sredstva iznose 85%, odnosno 369.251 kuna.
Cilj radionice je bio skretanje pozornosti poduzetnicima na važnost da znaju prepoznati i pratiti stanje projekta koji je u provedbi odnosno stanje projekta za koji je poduzetnik zaključio ugovor o sufinanciranju sa nekim od ugovornih tijela ovisno o vrsti Ugovora.
Tijekom prezentacije stalno su se vukle paralele odnosno razlike između projekata koji se financiraju kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija i kroz Operativni program za ruralni razvoj.
Na radionici su poduzetnici mogli naučiti razliku između termina vrijeme provedbe projekta, vrijeme prihvatljivosti izdataka, što znači da će prihvatljiv trošak na kraju biti i odobren, zašto na početku definiramo postotak potpore, koje su obveze u izvještavanju i podnošenju zahtjeva za isplatu, koja je potrebna dokumentacija da bi izdatak bio i odobren te koje su obveze ako nešto u projektu pođe po zlu odnosno donese se Odluka o povratu sredstava. Na kraju predavanja poduzetnici su upoznati sa važnošću kvalitetnog vođenja računovodstveno financijskih promjena vezanih za projekt u provedbi.
Radionicu je održala Neda Martić – direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije uz asistenciju djelatnice Antonele Horvat – višeg stručnog suradnika i Saše Androvića – stručnog suradnika u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati