Općina Sopje i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije prijavili na europske fondove budući Sportsko-rekreacijski centar u Sopju vrijedan oko milijun eura

Autor:

Josip

Općina Sopje je na Mjeru M07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, Podmjera 7.4 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” prijavila projekt Sportske građevine, “Rekonstrukcija građevine športsko-rekreacijske namjene”, “Športsko rekreacijski centar Sopje”.

Vrijednost same građevine je gotovo milijun eura i u potpunosti bi trebala biti financirana sredstvima Europske unije. Očekivani rezultat ovog projekta je rekonstruirana Športsko-rekreacijska građevina čija rekonstrukcija omogućava odvijanje sportskih aktivnosti, umjesto na dosadašnjih neadekvatnih 147,94 metara kvadratnih postojeće građevine i 49,98 metara kvadratnih nadstrešnice, na suvremenih 708,08 metara kvadratnih građevine sa sjedištima i na 1.500 metara kvadratnih uređenog borilišta.

Rekonstruirana građevina je u skladu sa Zelenim planom (obnovljivi izvori energije), a ulaganje se provodi u JLS koja prema indeksu razvijenosti spada u prvu skupinu.

Svrha projekta je stvaranje uvjeta kvalitetnijeg bavljenja sportom, privlačenje više djece i mladih na sportsku aktivnost i druženja, omogućavanje organizacije kvalitetnijih događanja i time obogaćivanja sportskog i društvenog života lokalnog stanovništva. Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sportske građevine doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva u ruralnom području, a posebno mladima. Projektnu prijavu, u suradnji s Općinom Sopje, izradio je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati