Ovih dana poduzetnicima u Virovitičko-podravskoj županiji je isplaćeno 10.200.000,00 HRK likvidnih sredstava

Autor:

Josip

Na ime podnesenih Zahtijeva za COVID-19 zajam za obrtna sredstva, ovih dana poduzetnicima iz Virovitičko-podravske županije isplaćeno je 10.200.000,00 HRK.

Riječ je o zajmu po vrlo minimalnoj kamatnoj stopi od samo 0,25%, gdje su poduzetnici mogli zatražiti i vrijeme počeka od godinu dana i maksimalni rok otplate od pet godina koji uključuje i poček. Rok za potrošnju sredstava iznosi maksimalno šest mjeseci, a sredstva sa posebno otvorenog računa za tu namjenu mogu se potrošiti  za podmirenje obveza prema dobavljačima za sirovinu, dobavljačima za energente,  za plaćanje PDV-a kao i za isplatu plaća zaposlenicima odnosno za troškove poslovanja.

Od ukupno odobreno 20 zajmova isplaćeno  je 6 Zajmova za drvnu industriju, 4 za prehrambenu, 2 za ugostiteljstvo, 2 za trgovinu, 3 za građevinski sektor i 3 Zahtijeva za ostale djelatnosti ( pekarstvo, organizatora otkupa i  prijevoz).

Za odobrene Zajmove poduzetnici imaju mogućnost i podnijeti Zahtjev Virovitičko-podravskoj županiji  za subvencioniranje kamate stope.

U pripremi dokumentacije za traženje Zajma poduzetnicima su bili na raspolaganju djelatnici Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije d.o.o., djelatnici VIDRA-e te računovodstveni servisi poduzetnika.

HAMAG-BICRO najavio je da će od nagodinu moći opet ponijeti Zahtjev  za Zajam za obrtna sredstva a biti će odobren  onim poduzetnicima kojima nije odobren Zahtjev u prvom krugu.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati