Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, otvorila je Poduzetnički inkubator Slatina

Autor:

Josip

Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović, otvorila je Poduzetnički inkubator Slatina, koji je dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, projekta vrijednog oko 30.000.000,00 kn, od čega je gotovo 20 milijuna kuna predstavljalo bespovratna EU sredstva. Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, otvaraju se tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači.

U navedena tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 48 poduzetnika. Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, a kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada.

Tako su uz bespovratnih 20 milijuna europskih sredstava, ulaganjem Virovitičko-podravske županije, izgrađena potpuno nova dva poduzetnička inkubatora, u Pitomači i Orahovici, dok je ovaj u Slatini, nastao rekonstrukcijom stare zgrade Doma zdravlja,

Poduzetnički inkubator u Slatini, imat će ukupno 15 ureda, od kojih će njih deset koristiti poduzetnici, četiri ih je namijenjeno za potporne institucije, te jedan za upravu ovog poduzetničkog inkubatora. U njemu će biti i: izložbeno-prodajni prostor, zajednički prostor za šivanje i krojenje, multimedijalni studio, kreativni studio, coworking prostor i konferencijska dvorana. Smještaj poduzetnicima početnicima u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija.

Svečanosti otvorenja, uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, između ostalim, nazočili su i: virovitičko-podravski župan Igor Andrović, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, savjetnik predsjednice RH za branitelje Ante Deur, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i mnogi drugi…

– I ovdje u Slatini, kao i u ostalim dijelovima Virovitičko-podravske županije, cilj nam je povećanje broja tvrtki. Cilj nam je pomoći našim mladim poduzetnicima početnicima, kako bi oni na ovaj način što prije stasali na tržištu rada, a Virovitičko-podravska županija im u tome nudi „vjetar u leđa“ – naglasio je prigodom otvorenja u Slatini, virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

U prigodi otvorenja, predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je i s učenicima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koji su poznati kao inovatori, kao i predstavnicima učeničkih zadruga s područja Slatine pohvalivši njihov rad. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati