Seminar „Zakon o radu u praksi“ održat će se 12. listopada 2020. godine od 12:15 sati – 14:15 sati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Virovitici

Autor:

Josip

S ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o odredbama koje imaju otežanu primjenu u praksi, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i HUP Regionalni ured Osijek organiziraju seminar koji će se održati 12. listopada  2020. godine od  12:15 sati – 14:15 sati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, Ulica Poduzetnička zona II 18, na temu: 

Zakon o radu u praksi.

Na seminaru će se dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi. 

Utjecaj COVID-19 na radno zakonodavstvo – kako poslodavac postupiti u izvanrednim okolnostima 

Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa – obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza biti će dana i aktualna sudska praksa.

Godišnji odmor i evidencija radnog vremena –  izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.  Obuhvatit će se i sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi.

Predavač je dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek, koji dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Aktualni je predavač u PUMA programu iz područja radnog prava.

Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara, kao i dobivati odgovore na sva pitanja iz područja radnog zakonodavstva.

Prijave su otvorene do dana 09. listopada 2020. godine ili do popune kapaciteta dvorane na e-mail: info@inkubatorivpz.hr

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati