U Poduzetničkom inkubatoru održan seminar „Zakon o radu u praksi“

Autor:

Josip

Poduzetnicima koji su sudjelovali na jučerašnjem  seminaru kojeg je u suradnji  sa HUP-om organizirao Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije prezentiran je Zakon o radu  sa primjerima iz  prakse.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije  u suradnji sa HUP-om organizirao je seminar na temu Zakona o radu praksi kojem su prisustvovali poduzetnici sa područja Virovitičko-podravske županije.  Nakon kratkog uvoda Nede Martić, direktorice Poduzetničkog inkubatora o važnosti ove teme baš u ovo vrijeme COVIDA – 19  Ivan Šarić, direktor HUP-ove podružnice u Osijeku poduzetnike je vodio kroz prezentaciju koja je najvećim dijelom bila interaktivna jer je bilo puno pitanja na koja su se odmah mogli dobiti i odgovori.

Najzanimljiviji dijelovi su se odnosi na pitanja kada radniku uručiti otkaz kada se ne pojavljuje na poslu i kada se teško ogriješio o radne obveze i nanio štetu društvu,   koje su zloupotrebe rada od kuće i kako tome doskočiti, kako zadržati radnika na poslu i  na koji način ga raspodijeliti  na drugo  radno  mjesto, na koji način koristiti godišnji odmor , na koji način prenijeti godišnji odmor u drugu godinu ako ga radnik nije uspio iskoristiti do 30.06. u godini za prethodnu godinu i mnoga druga pitanja koja su vezana uz same  obračune plaća i popratnu  dokumentaciju , Pravilnik  o radu, Zakon  o radu i granske  ugovore.

S obzirom da su najavljene  i izmjene  Zakona o radu radionice ovakvog tipa i dalje će biti interesantne sa poduzetnike.

 

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati