Potpisani ugovori za sufinanciranje 9 projekata za poljoprivredna gospodarstva

Autor:

Josip

Ovih dana devet poljoprivrednih gospodarstava potpisalo je Ugovore o sufinanciranju  sa APPRRR-u a koji su vezani na podnošenje prijava na 3. Natječaj LAG-a „VIP“ za tip operacije  1.1.1. 

Radi se o  3. Natječaju  Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za provedbu Tipa operacije 1.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten” za razdoblje 2014.-2020., koji je sukladan nacionalnom tipu operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Svrha natječaja je bila ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosila je  5.000,00 EUR, a najviša 30.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosio je  do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, dok se za mlade poljoprivrednike, koji su definirani kao nositelji projekta unutar ovog tipa operacije, intenzitet potpore uvećavao  za 20%.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosila  je 3.775.395,75 HRK , a iznos potpore 1.826.982,38 HRK.

Odobrena su četiri projekta iz općine Gradina, dva projekta iz  općine Lukač  te po jedan projekt iz Virovitice, Suhopolja i Špišić Bukovice.

Prijave u suradnji sa poduzetnicima odradio  je Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati