U Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači dom su pronašle već četiri tvrtke, za samo dva mjeseca zaposleno je 30-ak zaposlenih, dolaze i novi stanari

Autor:

Josip

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom obišao je Poduzetnički inkubator u Pitomači i poduzetnike koji su u njemu pronašli mjesto. Obilasku su se pridružili i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Josip Hetrih, dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić…

Poduzetnički inkubator u Pitomači, dio je europskog projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, kojim su otvoreni novi poduzetnički inkubatori u Orahovici, Slatini i Pitomači. Sva tri poduzetnička inkubatora dio su projekta vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što je Virovitičko-podravska županija, kao nositelj, dobila bespovratnih europskih 20 milijuna kuna.

U poduzetničkom inkubatoru u Pitomači smjestile su se četiri tvrtke koje broje 30-tak zaposlenih, a uskoro dolaze i novi poduzetnici koji će popuniti slobodna mjesta u poduzetničkom inkubatoru. Smještaj u Poduzetničkom inkubatoru im je potpuno besplatan, jer im ga u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo brojem poduzetnika u inkubatoru.

– U samo dva mjeseca ovaj poduzetnički inkubator u Pitomači postao je “dom” za četiri tvrtke. Popunjavaju se proizvodni prostori, od šest, još su dva slobodna. To znači da se pokreće i proizvodnja ovdje na području općine Pitomača i na području Virovitičko-podravske županije. Isto tako i ovi prostori koji su namijenjeni za uredske prostore se također popunjavaju, ukupno je već 30-tak zaposlenih u te četiri tvrtke i najave su da će dolaziti novi poduzetnici – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Poduzetnički inkubatori velika su potpora poduzetnicima početnicima i one su vjetar u leđa za početak poslovanja, no to nisu jedine mjere koje Virovitičko-podravska županija daje za poduzetnike početnike, kaže župan.

– Od nedavno tu su i krediti koje daje Virovitičko-podravska županija u suradnji s HBOR-om od nula posto kamata za kredite od 200 tisuća do 2 milijuna kuna. Osim toga, poduzetnici imaju i potpore s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i jedino što im treba su – poduzetničke ideje. Sudeći po stanarima ovog poduzetničkog inkubatora siguran sam da i toga neće nedostajati – istaknuo je župan Andrović. (www.icv.hr, www.vpz.h.hr Fotografije: Kristijan Toplak)

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati