Održana početna konferencija projekta Rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica

Autor:

Josip

U nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera, direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ Nede Martić, ravnateljice Razvojne agencije Vidra Emine Kovač, županijske pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martine Bunić, predstavnika izvođača radova te direktora gradskih poduzeća i djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela grada Orahovice, danas je u Centru za posjetitelje u Orahovici održana početna konferencija projekta Rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Palčić Orahovica.
Riječ je o projektu grada Orahovice vrijednom 8.976.790,78 kuna, koji se sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 6.324.000,00 te iz državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 1.116.000,00 kuna, dok će preostali iznos od 1.536.790,78 kuna biti izdvojen iz proračuna grada Orahovice. Realizacijom ovog projekta napokon će biti riješen problem zgrade vrtića koja je već godinama u lošem stanju i rekonstrukcija je bila neophodna kako bi se stvorili normalni uvjete za sve korisnike i zaposlenike vrtića.

– Nakon odrađene javne nabave mi smo potpisali ugovore za nadzor te s izvođačem radova, a ostalo nam je još provesti javnu nabavu za opremanje vrtića što ćemo vrlo brzo i napraviti. Slijedeći tjedan očekuje nas uvođenje izvođača radova u posao te preseljenje potrebne opreme u Osnovnu školu gdje će vrtić privremeno biti smješten, a očekujem da će radovi rekonstrukcije vrtića krenuti najkasnije do 15. studenoga – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Nazočnima se potom obratila i direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić:

– Drago mi je što će, nakon svih problema s usvajanjem proračuna, ovaj projekt napokon krenuti s realizacijom. Veselim se daljnjoj suradnji i moram reći da Poduzetnički inkubator i Razvojna agencija Vidra i dalje stoje na raspolaganju svim vašim projektima, ne samo za poduzetnike već i za sve udruge s područja grada – poručila je Martić
– Opći cilj projekta je pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu grada kroz ulaganje u rekonstrukciju dječjeg vrtića i unaprijediti postojeće sadržaje vrtića dogradnjom višenamjenske dvorane, uređenjem okoliša i dječjeg igrališta uz poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade.
Nakon rekonstrukcije vrtić bi trebao imati korisnu površinu od gotovo 1500 četvornih metara, a moći će ga pohađati 152 polaznika, što je za 20 više u odnosu na sadašnje stanje – rekla je voditeljica projekta Irela Strabić.

Ispred Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. koji će pratiti provedbu ovog projekta, pored direktorice Neda Martić, početnoj konferenciji je prisustvovao i Josip Kučan – voditelj ovog projekta.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati