Upoznajte startup timove u programu ViP Startup Mreža

Autor:

Josip

Predakceleracijski program ViP Startup Mreža ušao je u 3. tjedan, u kojemu će timovi proći kroz dvije cjelodnevne edukacijske radionice: “Razumijemo korisnike i nudimo im rješenje” i “Perspektiva za daljnji razvoj i napredni eksperimenti”.

U ViP Startup programu sudjeluje sveukupno 9 timova/individualaca i svaki od njih nudi jedinstvenu ideju koju razvijaju uz podršku mentora iz Lean Startup Croatia. U nastavku vam otkrivamo detalje o projektima.

  • STORTECH

Luka Đurišević i Robert Panijan tvorci su inovativne All in one platforma pod nazivom STORTECH Radi se o prvoj domaćoj platformi za  izgradnju web stranica i web trgovina sa visokim performansama i mogućnostima. STORTECH nudi čitav eko sistem aplikacija, predložaka, dodataka i prodajnih / marketinških alata. Korisnicima, također, omogućuje jednostavnu i brzu digitalizaciju poslovanja.

  • BonApp

Iza BonAppa stoji Karmelo Domović s idejom plasiranja mobilne aplikacije putem koje gosti ugostiteljskih objekata mogu samostalno naručiti ponudu unutar ugostiteljskog objekta. Aplikacija sadrži kompletnu digitalnu ponudu jela ili usluge. Gosti imaju mogućnost narudžbe ili dostave bez čekanja na osoblje za usluživanjem. BonApp mobilnu aplikaciju mogu koristiti hoteli, izletišta, seoski turizmi, tvrtke i OPG-ovi koji žele ponudu svojih proizvoda ili usluge smjestiti na digitalni kanal prodaje te osigurati izlaz na tržište, veću prodaju i promet, doseg do novih i postojećih potrošača.

  • Izi Biz

Izi Biz rješava problem paušalnih obrtnika i nedostupnost svih bitnih podataka za njihovo poslovanje. Trenutno stanje istih je vrlo nepregledno uslijed propisa koji se često mijenjaju,  a mnogi obrtnici ni ne stignu pratiti učestale promjene.  Ivan Moslavac i Mirjana Moslavac osmislili su aplikaciju koja će olakšati izdavanje računa, knjiženje i predavanje završnih izvještaja.

  • Stiroporko

Stiroporko je brend iza kojeg se krije Dalibor Puhanić, a nudi izradu personaliziranih darova za razna događanja poput krštenja, rođendana, vjenčanja i slično. Svakom kupcu pristupa individualno te rješava problem izbora darova za drage nam osobe. U izradi personaliziranih proizvoda koristi najnovije tehnologije CNC strojeva.

  • Čoko Pizza

Za sve ljubitelje čokolade i pizze, Jasmina Petrović je osmislila rješenje pod nazivom Čoko Pizza. Riječ je o čokoladnom proizvodu koji rješava sve potrebe nepca. Namijenjen je za razna društvena okupljanja, druženja, zabave, degustacije, degustiranje, darivanja. 

  • Express Print

Express Print je ideja koja stoji iza Matee Barnaki i Sare-Patricije Rozman. Potaknute problemom printanja s kojim se često susreću studenti, pronašle su rješenje. Njihovim samoposlužnim automatima pružili bi im uslugu printanja na brz, jednostavan i cjenovno pristupačan način. Plaćanje usluge izvršavalo bi se putem beskontaktnog plaćanja. Cilj ove poduzetničke ideje jest zadovoljiti potrebe studenata kojima je usluga printanja potrebna od 0-24h te je uz to pristupačna cjenovno i lokacijski.

  • Prirodni sokovi

Matija Škrinjar proizvodi prirodne sokove od voća i povrća bez dodataka aditiva, konzervansa i šećera te s njima želi izaći na tržište. Njegovi sokovi sadrže sve prirodne vitamine i nutrijente potrebne za svakodnevno funkcioniranje organizma, a vrlo korisnim pokazali su se i u podizanju imuniteta organizma. 

  • Boho Home

Ideju izrade ljuljački i šatora od organskih materijala dobila je Marijana Hečimović te ubrzo krenula i u njenu realizaciju.  Proizvodi su namijenjeni za kućnu uporabu i napravljeni su od visoko kvalitetnih organskih materijala te sadržavaju antialergijsko punjenje protiv prašine i grinja, a mogu ih koristiti djeca i odrasli. 

  • Fotografija na kotačima “Blic”

Fotografija na kotačima ideja je Ive Adamović i Ivone Pilekić koja omogućava korisnicima čuvanje uspomena te jednostavnu i brzu izradu fotografija. S obzirom na razvoj tehnologije, ljudi sve manje izrađuju fotografije te ih pohranjuju na svoje pametne uređaje. Začetnice ove ideje žele potaknuti korisnike na razvijanje fotografija kako bi uspomene trajale zauvijek. Osim što pružaju mogućnost zabavnog fotografiranja, kućicu za fotografiranje moguće je i iznajmiti ili koristiti za izradu fotografija za dokumente.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati