U Gradini poljoprivrednim gospodarstvima prezentiran natječaj za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Autor:

inkubatori vpz

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije d.o.o. u suradnji s Općinom Gradina održao je u srijedu, 6. rujna predstavljanje natječaja za OPG-ove na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Radionica je bila namijenjena za OPG-ove sa područja Općine Gradina i Općine Suhopolje.

Prihvatljivi prijavitelji su poljoprivredna gospodarstva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije 1. siječnja 2023. godine ekonomske veličine od 1.000 EUR do 7.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata.

Prihvatljive aktivnosti iz ovoga Natječaja se moraju odnositi na: a) modernizaciju i/ili unaprjeđenje procesa rada i poslovanja i/ili b) povećanje proizvodnog kapaciteta.

Prisutnima se prvo obratio načelnik općine Gradina Josip Vučemilović-Jurić koji je naglasio da je ovo natječaj koji može pridonijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva na području općine Gradina.

Prezentaciju pod temom Uvjeti prihvatljivosti i prihvatljivost troškova za spomenuti natječaj održao je Saša Andrović, voditelj odjela za gospodarstvo, dok je Veljko Rastović, stručni suradnik u odjelu za gospodarstvo prezentirao bodovnu listu za svaki od kriterija prihvatljivosti.

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati