Završene su radionice za učenike završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina

Autor:

Josip

U organizaciji Poduzetničkog inkubatora VPŽ d.o.o. uz sufinanciranje Grada Slatine prošlog tjedna završene su radionice za učenike završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Na radionicama je, poštujući epidemiološke mjere, kroz 5 grupa sudjelovalo više od 40 učenika koji pohađaju zanimanja kuhar, elektroinstalater, automehaničar, frizer i stolar.  Cilj radionica bio je motivirati učenike na pokretanje vlastitog poslovanja, a svoje uspješne primjere prezentirali su im poduzetnici koji su pokrenuli vlastiti posao u djelatnostima srodnim zanimanjima koja učenici IOŠ-a pohađaju.

Radionice su vodili:

Goran Kočiš – suosnivač i donedavni chef Noela, prvog restorana u kontinentalnoj Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom Matija Presečan – suosnivač tvrtke Kramel Danijel Menčik – vlasnik obrta Remont servis Stefani Semak – vlasnica obrta Stefani Semak makeup studio Darko Pejović – vlasnik obrta Darkwood

Učenicima su na radionicama predstavljene mogućnosti za financiranje pokretanja vlastitog poslovanja. Upoznati su i s uslugama koje pruža Mreža inkubatora VPŽ koja mladim poduzetnicima pruža punu podršku kroz savjetovanja o pokretanju poslovanja, edukacijama te pomoći u pripremi projekata i poslovnih planova.

Zbog velikog interesa polaznika radionica koji su imali brojna pitanja o pokretanju i vođenju poslovanja, organizirali smo i posjet poduzetničkom inkubatoru u Virovitici gdje su učenici jednog od naših predavača mogli vidjeli „na djelu“. Virovitičko-podravska županija je za ovaj posjet osigurala kombi vozilo kako bi se mogle poštivati sve epidemiološke mjere. S obzirom na velik interes učenika završnih razreda Industrijsko-obrtničke škole Slatina za ovaj tip radionica želja nam je nastaviti suradnju i u budućnosti, a sve s ciljem poticanja osnivanja i rasta obrtništva u Virovitičko-podravskoj županiji. (http://inkubatorivpz.hr/)

SHARE:
PLOČA SADRŽAJA
NAJNOVIJE VIJESTI
Newsletter

Prijavite se na naš Newsletter i primajte najnovije obavjesti !

Možda će te i ovo zanimati